София, 06.11.2016: Goldwell България организира изключително вълнуващо събитие, на което над 200 български стилисти и гости имаха невероятната възможност да се запознаят с иновативни модерни тенденции в цветовете, прическите и стайлинга. Мероприятието се състоя в луксозна пристройка до новата сграда на компанията “The Butterfly” (ул. Околовръстен път № 42) със специалното участие на световноизвестните артисти в бранша Neil Barton (Великобритания) и Lidia Malez (Русия).

Организаторите на събитието от Goldwell България представиха едно наистина различно, пъстро и изпълнено с креативност шоу, което в духа на марката „Ние мислим като стилисти”, включи както вдъхновяващи и провокативни авангардни визии, така и полезни практически съвети и демонстрации, които могат да се приложат в салонната работа. Програмата се състоя от 3 части: представяне на колекция Gothic Birds от българския екип тренери на Goldwell – Борислав Сапунджиев, Красимира Димитрова и Красимир Кръстев; Look & Learn сесия с Neil Barton и Lidia Malez и колекция Авангард на Neil Barton и Lidia Malez.

Началото бе дадено от г-н Фердинанд Пеш, Директор експортни пазари КАО Германия, който изрази щастието си от работата с Ай Ви Би Козметикс (официалният дистрибутор на Goldwell за България) и от напредъка, който бележи марката на пазара. „Новият тренинг център на Goldwell впечатлява с класа на световно ниво, той отговаря на всички наши най-високи изисквания и се надявам да се радва на повече посетители, отдадени на бранда.” Той благодари на фризьорите в аудиторията, че се избрали именно Goldwell за свой партньор и ги увери, че именно работейки с първокачествените иновативни продукти могат да предложат различни уникални услуги на своите клиенти и да постигнат най-добрите резултати всеки път.

Програмата на шоуто започна с представянето на колекция „Готически птици” от Борислав Сапунджиев, Красимира Димитрова и Красимир Кръстев. Авангардни визии, смели ярки цветове и дръзки прически характеризираха тази уникална колекция.

Последва дългоочакваното излизане на сцената на Neil Barton и Lidia Malez, които в тази част Look & Learn (гледай и се учи) представиха на българските си колеги безценни практически похвати, залегнали в работата им на световна сцена и методите на прилагането им. В три сегмента – цвят, подстригване и стайлинг, Neil и Lidia показаха на живо своите уникални техники, с които постигат прекрасните резултати както при дефилета, така и в ежедневната им работа с клиенти.

Кулминацията на вечерта беше един истински цветен спектакъл, а именно модното послание на Neil Barton и Lidia Malez чрез тяхната колекция GOLDWELL Авангард. Посредством своите смели визии, те провокираха възгледите на публиката за конвенционалното, редното, обичайното и отправиха ясното съобщение, че GOLDWELL е марка на неограничените възможности, разчупването на стереотипите и въображението в действие, марката на професионалистите, творците и експериментаторите.

За уникалната визия на моделите допринесоха и дизайнерите на събитието – Глория Димитрова, основател и Креативен директор на марка Provocative и Николай Божилов – дизайнер на годината 2013.